Bordighera kan beskrivas på många olika sätt. Det som ligger närmast till hands är dess skönhet. Bordighera är vackert.  Romantiskt.  En smula nonchalant på italiensk maner.  För  drygt 150 år sedan blev staden omåttligt populär inte minst blad engelska aristokrater. En kurort med en unik charm alldeles intill den självupptagna franska Rivieran – det var här man skulle spendera vintrarna. Bordighera är ett populärt resmål än idag, dock är det flest italienska familjer som hittar hit. Det är inte alls konstigt med tanke på allt staden har att erbjuda: bra klimat, vackra stränder, ett underbart Medelhavskök, ja, en skön atmosfär helt enkelt.

Något man absolut inte bör missa i Bordighera är “gamla stan” (Centro Storico). Strosa omkring i de trånga gränderna och bara njut av lugnet. Här finns ett antal restauranger värda ett besök, bland våra absoluta favoriter,  Antica Trattoria Garibaldi och Ristorante La Cicala.

Bordighera_01 Bordighera_02 Dormiusa_04

Så vart ska man bo? På Hotel Parigi har ett antal kungligheter och celebriteter bott genom åren. Med ett perfekt läge alldeles intill havet är Hotel Parigi ett bra val om fokus ligger på sol och bad. Priser från ca 120 Euro.

För den som vill uppleva mer genuin italiensk charm rekommenderar vi Dormiusa Suites & Rooms i Centro Storico. Detta är ett annorlunda, personligare alternativ för de som klarar sig utan hotellobby och rumservice. Rummen är enkla men håller en hög standard och är inredda i klassisk italiensk still. Många vackra detaljer har bevarats i samband med renoveringen vilket ger rummen karaktär och charm.

Dormiusa_02 Dormiusa_01

Läs mer på www.dormiusa.com. Priser från ca 90 Euro.

 

Gillar du artikeln?: