Finn lugnet på Raya Island

Har man tröttnat på nattlivet i Patong och känner att lite återhämtning vore på sin plats, då är Raya Island den perfekta platsen att spendera några dagar på. Ön, också kallad Koh Raya Yai eller Ko Racha Yai är liten, knappt 5km² och ligger 12 km söder om Phuket. Hit kommer man med speedboat, en resa som tar ca 45 min.

raya_island_2
Många besökare slappar en stund på stranden innan de drar vidare på en bokad snorkling tour och sedan återvänder till fastlandet. Därför kan man bli lätt misstänksam och undra “varför måste alla vara här samtidigt?” vid åsynen av antalet resenärer som går av båtarna. Men det är inget att oroa sig för och istället bör man fokusera på det kristallklara vattnet och den vita, mjuka sanden.

 

racha_pool

Så vad kan man göra här? Inte mycket… Bada, drömma, bara njuta. Det är just det som är poängen med resan. Det finns några restauranger på ön, ett par barer, massageställen, ett pingisbord… Gästerna på det femstjärniga The Racha Hotel har även tillgång till tennisbanor, swimmingpool, spa och annat lyx. Men som sagt, den här är en liten ö och hit åker man för att koppla av. Stranden på Raya Island gör sig bäst på morgonen och på eftermiddagen när “dagsturisterna” återvänt till Phuket.

 

raya_resort

Att boka boende i förväg är klokt. Raya Resort’s bungalows är populära (priser från ca 350kr). Vill man bo riktigt bra, är The Racha det bästa alternativet, räkna med priser från ca 2 000kr.

 

racha_hotell

 

Hotelltips:

5s The Racha Hotel
3s
Rayaburi Island Resort
2s
Bungalow Raya Resort

Gillar du artikeln?:
0