Hotel Colomba, Bonifacio, Korsika

Den branta vägen från hamnen till ”gamla stan” högt uppe på klipporna , krävde en taxiresa trots att vi bara hade två små väskor. Den visade sig vara väl investerade 10€ för den drygt 2 minuters långa färden.

Vi hittar hotellet på en lugn sidogata i en vacker byggnad från 1500 talet. Hotel Colomba är en liten pärla! Hotellet har ett fåtal rum som är relativt små, sparsamt men smakfullt inredda. Vi får titta på
tre olika rumoch fastnar direkt för nr 111. Detta är ett helt nyrenoverat rum med modern, klassisk och stilren inredning, där man bevarat de gamla charmiga detaljerna.

De varma färgerna samt det faktum att varenda detalj har sin naturliga plats och uppfyller en tydlig funktion gör att rummet känns bekvämt och mysigt. Det bör tilläggas att det inte finns ett ”riktigt” badrum utan en separat toalett (med dörr ) samt dusch i rummets ena hörn, kanske inte passar de som är allt för pryda…

Hotellfrukosten, som i sann fransk anda bestod av baguette med smör och sylt, croissant och café au lait (pris 10€) ansåg vi inte var prisvärt utan valde i stället ett mysigt kafé i närheten.
Vi betalade 132€/natt för rummet i september – definitivt prisvärt.

+ läget, rummet, priset, gratis WI-FI, kylskåp
– frukosten
Vårt betyg: 9

Läs mer om hotellet,  jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

Gillar du artikeln?:
+3