Hotel Continental, Palma de Mallorca

Att hitta en parkeringplats i närheten av hotellet, sent på kvällen visade sig vara en utmaning. Inte nog med att varenda decimeter trottoarkant i kvarteret var upptagen, gatorna runtomkring är också enkelriktade vilket inte direkt underlättade jakten på den åtråvärda p-platsen.

Hotel Continental kan vid en första anblick beskrivas enkelt som pampigt och sobert. Eller typiskt spanskt på något sätt. Stora ytor, stengolv, möbler och inredningsdetaljer hämtade från en svunnen tid (matsalen är ett bra exempel) , allt har sin plats men det känns liksom inte mysigt.

Vi fick ett standard rum med balkong på 3e våningen. Den klassiska och sobra stillen märktes även här, mörk träpanel, gamla litografier, läderfåtölj, etc. Den som ställer krav på sitt badrum kommer att bli postiv överraskad. Det är s t o r t och har allt de flesta skulle behöva: duch, badkar, bidé, toalett och ett handfatt som räker för två. Desuttom en golvyta stor nog för att bjuda upp till dans. Appropå dans, med en liten radiomottagare kan man ställa in lämplig musikkanal passande till sina morgonbestyr med ovanlig bra ljudkvalité.

Vi gjorde reservationen dagen innan vi anlände och betalade 1 090 kr för ett dubbelrum. Frukosten som gick på 12€ hoppade vi över.

+ skön säng, minibar, bra badrum
– parkeringsmöjligheter
Vårt betyg: 7

Läs mer om hotellet,  jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

Gillar du artikeln?:
0