Lyx och romantik i Lissabon – 6 hotelltips

 

Lissabon, storstaden med den lilla stadens charm, erbjuder allt från tidens epoker till den moderna vardagen. Med spårvagnarna som sakta åker fram över de blomstrande pittoreska gatorna sprängfyllda med restauranger, museer och dans insuper man lätt den unika atmosfären.

Här finner man allt som kan önskas, vare sig man tillhör den lugnare resenären eller den fartfyllda som letar efter en pulserande rytm. Lyssna till fado på någon av restaurangerna i Bairro Alto eller njut av en solig dag vid den kända stranden Cascais. Om kvällarna skådas Portugals vackraste solnedgång vilket gör Lissabon till den självklara staden för par som vill komma iväg för en romantisk tid tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 Palacete Chafariz d’El Rei

Palacete_Chafariz_d_El_Rei

Med bara 6 lyxiga sviter är Palacete den ultimata platsen att spendera smekmånaden eller bara komma iväg för en mysig weekend. Efter tre år av renovering och moderniseringar är 1800-tals byggnaden äntligen färdig att ta emot gäster. Den framtagna interiören följer en moderniserad Art Nouveau och är precis det som ger gästerna ett varmt välkomnande.

Palacete är på många sätt det idealiska hotellet för de som vill komma till ett intimt och genuint hotell, lovorden är många och servicen är superb. Hotellet vänder sig specifikt till vuxna som vill komma bort från den ofta högljudda vardagen och därför undanbeds barn under 12år.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Olissippo Lapa Palace

Olissippo_Lapa_PalaceBeläget på en kulle med utsikt över Tejo hittar man gräddan av all lyx, Olissippo Lapa Palace. Här finns bland annat en exklusiv spaanläggning, bastu och en stor pool. Hit kommer bara de som letar efter avskildhet, exklusivitet och kvalitet.

Med magiska trädgårdar, som på dagarna badar i solsken och som på kvällarna förvandlas till ett romantiskt sagoland, är destinationen ett fantastiskt alternativ för de som vill lägga det lilla extra på sitt boende. Här kan man njuta i en solsäng utan att bli störd av lekande barn och jäktande föräldrar, troligare ser du förälskade par som har insett hur mycket de har saknat att bara få vara tillsammans.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

 

 

 

Palacio Ramalhete Al

palacio_ramalhete_al
Palacio Ramalhete osar av historiens vingslag och en stor känsla av lyx. Genom tiderna har huset besökts av den europeiska adeln och Portugals jetset. Hotellet håller en lyxig standard efter de moderna kraven, med alla tekniska bekvämligheter men samtidigt har man lyckats behålla den lokala känslan. Utsikten över staden är häpnadsväckande och hotellet är perfekt för er som vill njuta av ett lugn som inte går att finna någon annanstans.

Rummen är dekorerade efter olika teman, gästerna väljer själva vilket rum som passar dem bäst – kanske är det ett medelhavsinsprierat rum ni letar efter eller kanske är det den vita, sammetsmjuka dekoren som passar er bäst?

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Heritage Avenida Liberdale

Heritage_Avenida_Liberdale
Detta 7-vånings hotell ligger på en av Lissabons mest händelserika gator, men låt inte det avskräcka. När ni stiger innanför portarna kommer ni mötas av en miljö som får er att glömma bort att en pulserande gata, med flera kända märkesbutiker, väntar utanför.  Den pampiga byggnaden från 1700-talet är gott omnämnt i flera medier och har vunnit priser för sin kvalitet och lyx.

Här kan par njuta en stund vid poolen innan de går tillbaka till sina rum som nyligen renoverades för att hålla världsklass. Utan att ha sparat på resurserna har hotellet lagt ned stor möda på att göra vistelsen för sina gäster både minnesvärd och avundsvärd.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Memmo Alfama

Memmo_AlfamaHyllad av flera kända tidningar runt om världen och med plats på topp-50-listan av de modernaste designhotellen i Europa, vänder sig Memmo Alfama definitivt till de som letar efter en trendig men ändå charmig portugisisk hotellmiljö. Designerna har verkligen gjort sitt bästa med inredningen då man trots modernitet och komfort, fortfarande känner av den lokala kulturen.

Memmo Alfamas service är ömt hyllad, personalen är professionell och serviceinriktad, en underbara kvalitet för dig som behöver bli bortskämd och omhändertagen.  Hotellets vinbar har ett välvalt utbud av lokala viner och takterrassen är inredd för det ska kunna njutas av ett eller flera glas vin till intima samtal eller en riktigt bra bok.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

 

 

 

Torel Palace

Torel_Palace

Mitt i hjärtat av Lissabon, bara några minuters promenad från centrum ligger Torel Palace. Hotellet är inrymt i en gammal herrgårdsbyggnad från 1800-talet, och rummen är rymliga och mysigt inredda. Här bevaras det rika kulturarvet, men man erbjuder också lyx och elegans.

I trädgården finns en pool och här har du panoramautsikt över Lissabon, floden Tajo och slottet Sao Jorge. En lyxig och romantisk oas mitt i staden, som ofta benämns som en dold pärla av de gäster som hittat hit. Runtom, i närområdet, finns det massor av traditionella restauranger att välja bland för kvällens middag.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

 

Gillar du artikeln?: