New York är en av de platser på jorden som det känns som om du redan besökt innan du ens varit där. Anledningen till detta fenomen är naturligtvis att du sett staden i så många filmer och TV-serier. Det spelar ingen roll om dessa var bra eller dåliga, känslan har ändå blivit planterad. För visst har du också åkt skridskor på Rockefeller Center, suttit på en filt i Central Park med en picknickkorg, kanske svävat över Brooklynbron i en helikopter eller vandrat på Manhattan och fönstershoppat dyrbara skor, och sedan ställt dig med spelad nonchalans på trottoarkanten för att ropa in en taxi? Kanske du till och med har Cosmopolitan som din favoritdrink? Det går helt enkelt inte att komma ifrån den hemtama känslan, även första gången som man i verkligheten besöker The Big Apple.

 

The Kimberly Hotel

kimberly_nyc

De säger att New York är staden som aldrig sover, vilket är nog sant, men du kommer säkerligen inte att gå miste om en god natts sömn om du väljer att bo på det fyrstjärniga Kimberly Hotel (145 East 50th Street) på Manhattan. Frette sänglinne och sängar av högsta kvalité bland annat, kommer att se till att du sover som ett barn. Och om sova inte är riktigt vad du hade i åtanke, har hotellet en lösning. På trettionde våningen är takbaren ”Upstairs” den perfekta platsen att förundras över Manhattans skyline, att fundera över den ikoniska Chrysler Building och att mumsa på ett utsökt urval av nibbles medan du höjer en drink eller två. Med en yta på över 270kvm, glastak och väggar och slående inredning, kommer ”Upstairs” att se till att du aldrig vill komma tillbaka ner på jorden!

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

 

Z New York Hotel

z_nyc

Beläget i den nytrendiga stadsdelen Long Island City, är Z New York Hotel (11-01 43rd Avenue) lite av en motsägelse i sig.
Inredningen i reception och lobby för tankarna tillbaka till guldåren men detta är ett toppmodernt hotell. Det 14 våningar höga byggnaden har 100 rum och en oöverträffad utsikt. Med fönster från golv till tak i varje rum, får man en fin vy över Empire State, FN, Chrysler Building och Queensboro Bridge. Och om detta inte var nog, erbjuder Z Roof baren en 360 graders vy över NYC.
Så oavsett om du njuter av en drink när mörkret faller eller går upp tidigt för att se soluppgången, förvänta dig en hissnande upplevelse.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

 

The Surrey

the_surrey_nyc

Beläget på Upper East Side på Manhattan, har The Surrey (20 East 76th Street) beskrivits som en av New Yorks mest intima adress. Ett femstjärnigt hotell som stoltserar med exceptionell men diskret service och har sedan starten 1926, välkomnat många kräsna kändisar, inklusive JF Kennedy och Bette Davis.
Den senaste renoveringen av designern Lauren Rottet, har behållit den atmosfär som gjort hotellet så populär. Här väntar lyxigt, smakfullt inredda sovrum med överdimensionerade skrivbord och det bästa i komfortväg, bland annat Duxiana sängar. För en unik vy över staden, ta hissen upp till takterassen på sjuttonde våningen – en privat oas för gäster (öppet under vår och sommar), kommer att bli en upplevelse som du inte kommer att glömma i första taget.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Hotel Indigo Chelsea

indigo_nyc

Är det ren skär njutning du är ute efter? Du kan sluta leta när du funnit Indigo Chelsea (127 West 28th Street), ett splitternytt och fyrstjärnigt hotell som redan blivit känt för sin harmoniska design och välkomnande service. Vart och ett av de färgstarka och fräscha rummen pryds av unika väggmålningar, och i badrummet bjuds du på ditt eget spa med kvalitetsprodukter från världskända Aveda. Hotel Indigo ligger i Chelseas Flower district, en spännande oas i Manhattans Midtown med inte mer än ett stenkast till Madison Square Garden. Det här är det perfekta utgångsläget för att upptäcka områdets konstgallerier, teatrar, restauranger och nattliv. Men det förutsätter naturligtvis att du lyckas slita dig ifrån hotellets populära restaurang, ”Blue”, och den fantastiska vyn av Manhattan från baren på takterrassen, ”Glass”. Här gör kreativa mixologer sitt yttersta för att du skall få en perfekt cocktail. Inget är så New York som en bra cocktailbar, och på Indigo Chelsea får du verkligen ett utsökt smakprov av the Big Apple!

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

W New York Downtown

w_downtown_nyc

W New York Downtown (123 Washington Street) är något alldeles extra. Förväntningarna på den här fyrstjärniga fristaden är naturligtvis på topp efter lobbyn, där du välkomnas under en fantastisk ljuskrona med tusen hängande prismor. Och de förverkligas i resten av hotellet och omgivningarna. Med fönster från golv till tak i hela byggnaden har du utsikt över Manhattans sjösida, och du är bara minuter ifrån New-York-ikoner som Frihetsgudinnan, Wall Street, börsen och 1 World Trade Center. Här är du hemma mitt i New Yorks Downtown! Ser man närmare på inredningsdetaljer som hotellets futuristiska ljussättning, badrum med regnskogsduschar över skimrande kakel och lakan med 350-trådars egyptisk bomull så står det klart att man på W inte sparat på några kostnader för att du skall få en oförglömlig vistelse. Men grädden på moset är ändå personalens känsla för exceptionella service. Inget är omöjligt: Whatever/Whenever! Risken finns att du inte vill åka hem igen.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

Gillar du artikeln?: