Ingen stad har så slående kontraster. Här möts höga berg och hissnande stadsvyer med vita sandstränder och grönskande regnskog, allt under de utsträckta armarna på Kristusstatyn, högt upp på Corcovado. Inget kan helt enkelt mäta sig med fantastiska Rio de Janeiro – Cidade maravilhosa – Brasiliens näst största stad, sambans sensuellt pulserande hemort och en plats som förför med sin livsglädje, laissez-fair-attityd och kärlek till ett liv på stranden. Och under den närmaste tiden är festen intensivare än någonsin. Det räcker inte med att man varje år har världens mest spektakulära och färgrika karneval. År 2014 arrangerar man dessutom fotbollens World Cup, bara för att två år senare också stå värd för de Olympiska spelen. Fånga dagen och fira med Rios fotbollstokiga Cariocas, från Copacabanas och Ipanemas världsberömda stränder, över Sockertoppen och in i Tijucas regnskog!

Ta del av Rios unika karaktär och bo nära naturen på något av dessa små, prisvänliga och underbart dekorerade boutiquehotell.

 

Castelinho 38

castelinho38_I en världsstad full av liv och energi blir det skönt att slappna av på det lilla men välbelägna, trestjärniga Castelinho 38 (Rua Triunto 38). Hotellet ligger bland kullerstensgator och hus från kolonialtiden och är själv ett charmerande exempel på den eklektiska stil som är typisk för denna färgstarka storstad. Byggnaden är från år 1866, och det är lätt att känna sig hemma här där det är högt i tak, trägolv i alla allmänna utrymmen och inte mer än tolv unikt inredda rum. Hemkänslan får naturligtvis en exotisk touch när du slår dig ned för frukost på den tropiska trädgårdens terrass. Här bjuds det på nypressad juice och hembakt bröd, kakor och yoghurt, mitt bland mango, gojibär, citron och bananträd. Det här är också en utmärkt plats för att njuta av atmosfären i det historiska Santa Teresa. Följ den sista gamla spårvagnen med blicken, eller ge dig av på promenad bland områdets hantverkare, och kanske för ett smakprov av Rios tapasliknande smårätter, peticos!

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Casa Amarelo by Robert le Heros

casa_amareloFyrstjärniga Casa Amarelo by Robert le Heros (Rua Joaquim Murtinho 569) är en lugn oas i det historiska Santa Teresa. Här finner du ro för dig själv, mitt i det pulserande Rio. Hotellet inreddes redan 1904 och har idag en spännande modern design som integrerar vackra detaljer från originalet, t.ex. underbara trägolv och klassiskt kakel. De fem rymliga sviterna har badrum och öppna bjälkar i taket. Frukost njuter du av på terrassen och lunch i trädgården. Och varför inte vila en stund vid utomhuspoolen, i sällskap av tropiska fåglar och små, söta apor? När du fått energin tillbaka passar det kanske med en danslektion innan ni ger er av mot Lapo. Där finner man antikhandlare på dagen, men på natten är det definitivt samba som gäller. Med eller utan danströtta fötter, hem till Casa Amarelo kommer man enkelt med den gamla spårvagnen som stannar strax utanför dörren.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

La Maison Boutique Guest House

la_maisonOmgivningarna i Tijucas regnskog, med dess exotiska myller av blomster, grönska och djurliv, gör La Maison Boutique (Rua Sergio Porto 58) till ett perfekt gömställe med en alldeles unik atmosfär. Hotellet är litet och drivs i fransk regi, och gästerna behandlar man som kära gamla vänner. Denna varma, vänliga känsla går igen i interiören lika mycket som i servicen. De allmänna utrymmena är väl genomtänkta och omfattar bland annat en pool där man kan dagdrömma till det porlande ljudet från ett närbeläget vattenfall. Från den avslappnade loungen har man en fantastisk vy av Corcovado och tillgång både till poolen och till en solterrass. Men man kan också dra sig tillbaka till det färgglada vardagsrummet med inbjudande sköna soffor som tycks uppmuntra till trevliga samtal. Vart och ett av de fem sovrummen är rymligt, tyst och inrett till sin egen karaktär. Alla rum har egen uteplats, när du behöver en stund för dig själv för att smälta alla intryck.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Tuakaza

tuakazaTuacaza (Estrada da Canoa 2600) ligger mitt i Floresta da Tijuca och gör verkligen det bästa av den branta terrängen i denna fantastiska regnskogsplantering i Rio. Byggnaden tar stöd av pålar mot den sluttande bergssidan och utsikten från dess terrasser och balkonger – över Pepino Beach, Pedro de Gavea och Pedro Bonita – är helt enkelt slående. Utomhus finner man svalka i dimmorna från skogens svala vattenfall, samtidigt som man nås av sambarytmer och häpnar inför den tropiska naturrikedomen. Tukaner flyger fritt runt hotellet och överallt ståtar färgrika exotiska blomster. Även inomhus möts man av den rustika charmen och komforten bland mörka trämöbler och takbjälkar, eldstäder och bräddfulla bokhyllor, en välförsedd bar och färgstark konst. I ett av endast sex stycken underbart inredda rum på Tuakaza finner du din plats i paradiset!

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

 

Boutique Hotel Gavea Tropical

gavea_tropicalBoutique Hotel Gavea Tropical (Rua Sergio Porto 85) är en fyrstjärnig pärla dold bland kullarna i Gavea. Här blandas tropiskt med thai, och resultatet är en underbart avslappnande och naturnära miljö. Från hotellet har man en vidsträckt vy över Rios kända landmärken, som Kristusstatyn på Corcovado, Sockertoppen och sjön Rodrigo de Freitas. Här befinner du dig högt över det hektiska livet i staden! Var och en av hotellets sex sviter har egen terrass med utsikt samt badrum med öppen plan och uppiggande takdusch. Men vill du skämma bort dig själv ytterligare en smula så är det bara att ta plats i hotellets Oriental Spa Resort. Här får jacuzzi, bastu eller hammam ta hand om dagens trötta fötter, samtidigt som du njuter av något gott och vällagat från restaurangen. Förhoppningsvis har du ingenting emot lite sällskap till frukost, för du får säkert besök av de små silkesapor som också de firar en ny dag i Cidade maravilhosa!

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

Gillar du artikeln?: