Photo: dougtone

New York – 7 av de bästa hotellen i närheten av Central Park

New York behöver förmodligen ingen närmare presentation. Listan med önskemål om vad man vill se och uppleva kunde nog göras lång redan i början av planeringsstadiet. Men om man ska höja fram något av alla tusentals saker man kan se och göra i New York, varför inte lyfta fram Central Park? Denna gigantiska och rektangulära, spektakulära, gröna oas i mitten av Manhattan är värd att besökas flera gånger om. Njut av att kliva i naturens lugn och sätt dig ned och betrakta turister samt New York-bor medan du äter på din ”jumbo-pretzel” från ett av de många snacks-stånden som finns utspridda lite här och var. Till exempel.

Här presenteras 7 fantastiska hotell för dig som vill utforska Central Park och dess omgivningar. Luta dig tillbaka och låt Hotellin guida dig till de bästa hotellen.

 

The Empire Hotel

hotellin.se - jämför hotell
Letar du efter komfort, raffinemang och lyx är det definitivt Empire Hotel du ska vända dig till. Lyx står högt på listan och samtliga 426 rum är inredda för att alla gäster ska känna sig som kungligheter. Sängarna är draperade i italienskt linne och är en fröjd för både ögat och kroppen.

Empire Hotel erbjuder unika inomhus- och utomhusmiljöer. Det finns även flera möjligheter för mat och dryck. Det finns en mysig bar i lobbyn, en fantastisk takterrass med lounge och bar och inte att förglömma, Ed’s Chowder bar. Om det  kurrar i magen är det definitivt hit man ska gå.

Om du inte är säker på vad du vill få ut av din vistelse, så oroa dig inte. Empire Hotel erbjuder flera spännande paketerbjudanden som kommer att passa dina behov och önskningar.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

Hudson Hotel

Hudson Hotel New York - Hotellin.se - jämför hotell

Bara några stenkast från Central Park hittar du Hudson Hotel. Ett lyxigt hotell som imponerar, här hittar du allt som andas urbant. Arkitekturen är energisk, cool och helt oförutsägbar. Hotellet är ungt, demokratiskt och ämnat för att ge besökarna en fabulös upplevelse.

Det är inte alla hotell som kan erbjuda ett så stort urval av rum som Hudson Hotel kan. Här kan du boka enkelrum, dubbel-deluxe, dubbel-dubbel deluxe och allt där emellan upp till takvåningar.

Hudson Hotel är inte bara ett hotell. Här hittar du även en modern ölhall som serverar rustik amerikansk mat, en takterass med tillhörande bar och ett gym som låter dig svettas av godsakerna du hittade på Hudson Common.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Le Parker Meridien

Le Parker Meridien New York - hotellin.se - jämför hotellDet här hotellet är perfekt för både vila, arbete eller för att bara få komma iväg någon annanstans. Sviterna och rummen är alla dekorerade och inredda för att vara avslappnande. Tänk vilken lyx att få komma in i ett hotellrum och känna sig som hemma!

Om du planerar en födelsedagsfest, affärskonferens eller bröllopsbankett är Parker Meridien platsen för dig. Stort som litet, blir du erbjuden den bästa servicen så att din tillställning blir som du har tänkt dig.

Parker Meridien erbjuder hela tre topprestauranger, ett avkopplande spa, ett inspirerande gym och så klart, den fantastiska poolen på taket.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

 

 

 

Park Lane Hotel

Park Lane Hotel New York - Hotellin.se - jämför hotell

Om det är utsikt du letar efter så är det Park Lane du ska välja. Med sin ikoniska panoramautsikt utöver Central Park är det bara att luta sig tillbaka i en bekväm fåtölj i ett av de eleganta rummen och njuta av vyn.

Park Lane är byggt och inrett i storslagen europeisk stil och har en fantastiskt utsmyckad balsalong, en intim lobby och en välkänd restaurang, café och bar.

Även om det inte finns mycket som säger emot detta undersköna hotell kommer det inte att förlora några stjärnor på sitt läge. Central Park ligger bara runt hörnet, och det gör även all shopping på Fifth Avenue, underhållning på Broadway och Radio City Music Hall.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

AKA Central Park

AKA Central Park New York - Hotellin.se - jämför hotellBara ett block från Central Park hittar du hotellet med det passande namnet ”AKA Central Park”. Med en balanserad och lugn atmosfär är det här boendet perfekt för den som stannar längre än bara för en veckas semester. Hotellet byggdes 1926 men genomgick en totalrenovering i början av 2000-talet.

De 134 rummen är inte vanliga hotellrum utan smakfullt inredda lägenheter med alla bekvämligheter som behövs för en vistelse på upp till ett par månader.

Intressant nog är att det inte endast är hotellgäster som har gett hotellet sina fina betyg. Filmindustrin håller även de hotellet varmt om hjärtat då det har använts i flera filminspelningar.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Chambers Hotel

Chambers Hotel New York  - Hotellin.se - jämför hotell

Det stämmer verkligen att Chambers Hotel är en lugn oas i en dynamisk och pulserande stad. När du kommer innanför dörrarna slås du av lugnet och tystnaden som har skapats innanför de vackra dörrarna, och det blir bara bättre. Chambers trädgård är inte vilken trädgård som helst, utan det är hela Central Park.

I korridorerna hänger över 500 kända konstverk och de 72 rummen och 5 sviterna är alla vackert och utsökt dekorerade. Om det är ett modernt hotell med komfort och funktionalitet du letar efter har du hittat rätt.

Chambers är även stolta över sin fantastiska restaurang, som har fått fina priser för sin inredning så väl som för sin delikata mat. Restaurangen Má Pêche får du bara inte missa när du bor på Chambers Hotel.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

 

Viceroy New York

Viceroy New York  - hotellin.se - jämför hotell

Här kombineras statspulsen med den urbana andan. Designen är innovativ och hotellet har fått utmärkelse för att vara elegant och sexigt. Vill du ha New York-lyxet som du ser i filmer och i media är det hit du ska vända dig.

Hälsa och välmående är viktigt för Viceroy och därför finns det ett stort fitness center. Där kan du springa av dig innan du går upp på taket för att sitta i den snygga loungen och njuta av din favoritdryck och utsikt.

Det  finns flera olika rum att välja mellan, allt från enkelrum till fullt utrustade takvåningar med balkong och egen terass. Vill man lyxa till det ordentligt, eller om man är många som vill bo i samma rum, ska man definitivt ta sig en titt på svit 57. Hade du inte höga krav tidigare kommer du definitivt att ha det nu.

Jämför priser och kontrollera tillgänglighet »

Gillar du artikeln?:
+3